Over mij

Gitaar, zang en passie

Jesse Oosterwechel Estill-Master Trainer

“Zingen maakt me heel blij, het werkt bevrijdend en verbindend voor mij; dat draag ik graag aan iedereen over!”

Gitaarles

Al op jonge leeftijd was ik veel bezig met muziek en wilde ik graag leren gitaar spelen. Toen ik 7 jaar was, was ik oud genoeg om met gitaarlessen te beginnen en dat heb ik toen ook gelijk gedaan. Tot en met mijn 18e heb ik gitaarles gehad bij Bas van den Toren (Höllenboer). Naast het gitaar spelen, vond ik zingen ook altijd erg leuk om te doen. Gedurende mijn middelbare schoolperiode heb ik het zingen met gitaar spelen gecombineerd en speelde ik in verschillende pop- en rockbandjes.

Estill Voice Training

Jesse Oosterwechel is Estill Master TrainerToen ik begon met studeren aan de opleiding Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede, begon mijn passie voor zingen te groeien. De keuze om na mijn bachelor te beginnen aan de opleiding tot Estill Master Trainer van Estill Voice Training, was dan ook een hele logische stap voor mij. Ik was erg geïnteresseerd in de anatomie van de stem, en deze opleiding sloot daar naadloos bij aan. In oktober 2018 heb ik deze opleiding afrond.

Universal Voice System

Na de EVT opleiding maakte ik kennis met het Universal Voice System. Ik was gelijk enthousiast om deze opleiding te gaan volgen. Dit systeem werkt meer vanuit klank en legt op een concrete manier uit wat er zangtechnisch nodig is om de stem optimaal te trainen. In juli 2023 heb ik mijn diploma voor Universal Voice Master Teacher behaald.

Zangles

De aflopen 15 jaar heb ik veel zang-, gitaar- en solfègeles gegeven op muziekscholen in Twente, mijn eigen muziekschool in Salland en bij mijn lespraktijk in Haren. Daarnaast ben ik ook werkzaam als Docent Zang aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede, waar ik les geef bij de opleidingen Docent Muziek en Muziektherapie. Zingen maakt me heel blij, het werkt bevrijdend en verbindend voor mij. Dat draag ik graag aan iedereen over, ongeacht de leeftijd, muziekstijl of het niveau; iedereen op zijn/haar eigen manier!